mocz wyniki BLD

site
Filmy po polsku rapidshare

Temat: badanie moczu
Witam

Mialem dwa razy jakies glupie badanie moczu

Wyniki sa takie

ciezar wlasciwy : 1 do 1.03
odczyn : 5 do 7
cukier,bialo,ketony,bilirubina,nitraty,krew,leokocyty : negative
kolor: yellow
przejrzystosc : clear

to tak samo za kazdym razem ale do wynikow dolaczana jest jeszcze mniejsza
kartka
i tam juz sa roznice

badanie 1 :

SG : = 1.03
pH : 5
GLU,PRO,BIL,NIT,LEU  : negative
KET : trace
UBG : 3.2 umol/l
BLD : trace-intact
COL : BROWN
CLA : CLEAR

badanie 2 :

SG : 1.02
BLD : negative
pH : 8
UBG : 16 umol/l

W drugim pominalem to co sie powtarzalo. Czy ktos mi moze powiedziec czemu
musialem to juz robic dwa razy
a musze znowu kolejny raz za tydzien ?


Źródło: topranking.pl/1849/33,badanie,moczu.php


Temat: Interpretacja wyników krwii i moczu.
Witam !

Poproszę o interpretację wyników krwi i moczu, które były robione po tym jak
zauważyłem u siebie dość silne drżenie rąk.

WBC 6,4
RBC 4,79
HGB 9,3
HCT 0,446
MCV 93,1
MCH 1942
MCHC 20,9
PLT 208

LYMPH% 0,367
MXD% 0,089
NEUT% 0,544
LYMPH# 2,3
MXD# 0,6
NEUT# 3,5

RDW-SD 42,2
PDW 11,1
MPV 9,5
P-LCR 0,211

WAPŃ - 2,1 mmol/l
ŻELAZO - 120 mikrogramów/dl
MAGNEZ - 1,8 mikrogramów/dl

I teraz wyniki moczu

GLU negative
BIL* small
KET negative
SG =1,030
BLD negative
ph 5,0
PRO* trace
UGB 3,2 umol/L
NIT negative
LEU negative

Osoba o ktorej przeprowadzono badania jest mężczyzną, ma 18 lat, waży 60 kg.
Wyniki wydają mi sie być całkiem dobre, może to drżenie rąk spowodowane być
na tle nerwicowym, ale w ostatnim czasie nie wydarzyło się nic takiego co
miałoby w ten sposób wpłynąć na organizm. Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi
się że jest niewielki niedobór wapnia i magnezu, choć czy tak małe
odchylenie od normy może powodować takie skutki?

Pozdrawiam


Źródło: topranking.pl/1850/interpretacja,wynikow,krwii,i,moczu.php


Temat: interp.wyników
Witam mam małe pytanko czy prawidłowe są wyniki moczu :Kobieta 32
glu- negat.
Bil-negat
Ket- negat
SG<=1,005
BLD negat
UBG=3,2umol/L
Leu* Ca 15 Leu/uL
pytam się ponieważ nie wiem jakie są normy dla urobilinogenu i ilości leukocytów
Z góry dziękuję
Pumcia

Źródło: topranking.pl/1850/interp,wynikow.php


Temat: leukocyty w moczu
leukocyty w moczu
Jestem w 35. tygdniu ciąży, lekarz przypisał mi do zażywania 3x dziennie po 2
tabletki Furaginum. Podobnoż moje wyniki ogólnego badania moczu nie są
zupełnie prawidłowe (oto one: GLU NEGATIVE;BIL NEGATIVE;KET >=7.8 mmol/L;SG
>=1.030;BLD NEGATIVE; pH 5.0;PRO 0.3 g/L;UBG 16 umol/L;NIT NEGATIVE; LEU Ca 70
Leu/uL). Chciałabym się dowiedzieć, czy nie stanowi to jakiegoś zagrożenia dla
mojego dziecka teraz i później w czasie porodu?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,548,23954121,23954121,leukocyty_w_moczu.html


Temat: POMOCY,nie wiem co robic? szukam pomocy!!!
POMOCY,nie wiem co robic? szukam pomocy!!!
Witam mam duzy problem...Podam wyniki morfologi corki 11 miesiecznej
i wyniki moczu i prosze mi odpowiedziec co ja mam robic dalej,pani
doktor pomocy:( ja juz nie mam sily
MORFOLOGIA: WBC:8.7 RBC:4.54 HGB:11.5 HCT:35.1 PLT:503 PCT:366
MCV:77 MCH:25.3 MCHC:32.7 MPV:12.5 PDW:13.1 LYM:62.1 MON:4.5
GRA:33.4
WYNIKI MOCZU:BLD-NEG
UBG-NORM
BIL-NEG
PRO-NEG
NIT-NEG
KET-NEG
GLU-NEG
pH-7
SG-1.000
LEU-NEG
Prosze o odpisywanie bo mnie bardzo to martwi piediatria mowi ze to
nie dobre wyniki wiec musze sprawdzaqc,dzieki pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92733500,92733500,POMOCY_nie_wiem_co_robic_szukam_pomocy_.html


Temat: Proszę o interpretacje wyników badań- ważne
Proszę o interpretacje wyników badań- ważne
proszę o interpretację wyników badań mojej córki 16- miesiecznej.
morfologia:
WBC- 11.9 Neu% 36.1, Eos% 2.9, Bas% 0.2, Lym % 58,9, Neu # 4,3, Eos# 0,34, Bas
# 0,02, Lym 7.0, NIL # 0,23, NIL % 1,9, RBC 4,78, Hb 12,3, Hct 37,2, MCV 77,9,
MCH 25,7, MCHC 33,0, RDW 15,6, Plt 491, MPV 8,4, Pct 0,41, PDW 10,8. Diff- poz.
Analiza moczu:
barwa żółta, CLA przejrzysty, BLD neg, BIL neg, URO norm, Ketony neg,
proteiny neg, azotyny neg, glukoza neg, pH 6,5, ciężar właściwy 1,015,
leukocyty 10 WBC/ul- poza zakresem referencyjnym.
Kał na obecność pasożytów- jaj nie wykryto.
Proszę o pilną odpowiedź, gdyż bardzo martwię się niektórymi podwyższonymi i
niektórymi obniżonymi wartościami. Co może dolegać mojej 16- miesięcznej córce???

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,74281315,74281315,Prosze_o_interpretacje_wynikow_badan_wazne.html


Temat: Wyniki moczu i krwi - dziewczynka 2,5 m-ca
Wynik bad. og. moczu po leczeniu Furaginem
Po 7 dniach leczenia coreczki furaginem +vit.C dzis robilam corce
badanie ogolne moczu. Wynik jest nastepujacy:
WBC Negative
KET Negative
NIT Negative
URO Normal
BIL Negative
PRO Negative
GLU Negative
SG 1.010
pH 7,5
BLD Negative
CR <=0,9 mmol/L
Ca 2,5 mmol/L
MA 0 mg/L

Osad:
Leukocyty 3-6 w polu widzenia + zlepy w polu widzenia
Pojedyncze bakterie...

I co Wy na to? Czy moge byc spokojna? Czy to moze swiadczyc o
refluksie lub inne wadzie ukladu moczowego?

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,74544404,74544404,Wyniki_moczu_i_krwi_dziewczynka_2_5_m_ca.html


Temat: mocz
mocz
pomózcie mi odczytac wyniki moczu
WBC-O
KET-0
NIT-
*URO+1 33umol/L
bil-0
*PRO+- 0,15g/L
GLU0
SG 1,025
PH 6,0
BLD- 0
*CR <=0,9mmol/L
CA 2,5mmol/L
*MA >=100mg/L
LEUK 0-1
ER ŚW 1-2

DZIEKI ZA POMOC



Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,82743705,82743705,mocz.html


Temat: Mocny rybi zapach skóry 8 mies dziecka?
Witam Panie Doktorze,
ostatnio robione badanie moczu w Polsce 7.06. Ja przebywam w
Irlandii a tu niestety badanie moczu robią za pomocą paseczka
lakmusowego zmieniającego kolor...:-(
Badanie og moczu -
UBG 0.2
BIL neg
KET neg
BLD neg
PRO neg
NIT neg
LEU neg
GLU neg
SG <=1.005
ph 6,5
barwa żółta, nabłonki pł poj upw (wpw? nie mogę się domyślić),
krwinki białe poj wpw.
Badanie było robione w szpitalu dziecięcym.
Dodam jeszcze, że synek miał przedłużającą się żółtaczkę do 4 mies i
wyniki ALAT i ASPAT robione 3x są następujące:
15.01
alat 34,3
ASPAT 57,4
białko c-reaktywne 0.00
bilirubina bezp 0.40
bilirubina całkowita 1,65
20.02

alat 48.3
ASPAT 60.50
białko c-reaktywne 0.20
bilirubina bezp 0.24
bilirubina całkowita 0.84

19.05
alat 44,1
ASPAT 66
białko c-reaktywne 0.00

Ja w czasie ciąży miałam wykryte przeciwciała cytomegalii. Pediatra
zalecił konsultację w przychodni hepatologicznej oraz badanie na
cytomegalię z krwi jak też usg główki dziecka.
Panie Doktorze, czy wskaźniki prób wątrobowych mogą świadczyć o
jakiejś nieprawidłowości związanej z cytomegalią? Dodam że na dzień
dzisiejszy zapach ryby nie jest już wyczuwalny.
Pozdrawiam.

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80931296,80931296,Mocny_rybi_zapach_skory_8_mies_dziecka_.html


Temat: Mocny rybi zapach skóry 8 mies dziecka?
Witam ponownie Panie Doktorze,
mam nowe wyniki badań Kubusia.

Cytomegalia
Igg dodatnie 171,2
Igm ujemne 0,14

Usg mózgowia nie wykazuje zmian ogniskowych. Układ komorowy i
przestrzenie płynowe przymózgowe nieposzerzone. Nie stwierdza się
zwapnien w tkance mózgowej.

Mocz

UBG 0.2
BIL NEG
KET NEG
BLD NEG
PRO NEG
NIT NEG
LEU NEG
GLU NEG
SG <=1.005
pH 5.5

Barwa słomkowa
Nabłonki pł 1-0-1 upw
dw -0-01 upw

Krwinki białe 1-0-1 upw

Posiew moczu - nie wyhodowano bakterii.

Morfologia
WBC 6.3
RBC 4.12
HGB 11.0
HCT 33.3
MCV 81
MCH 26.6
MCHC 32.9
RDW 14.5
PLT 313
MPV 8.1
PCT .254
PDW 14.2

WBC FLAGS:G1 G2
% 10/3/mm3
LYM 65.5 h 4.0 h
MON 4.4 0.2
GRA 30.1 2.1 l

Alat 24.1
Aspat 48.2
bilirubina bezp 0.13
fosfor 4.99
Ca 10.18

Czy wyniki serologiczne wskazują na to, iż synek był zakażony? Czy
może to być przyczyną podwyższonego Aspatu? Przypomnę, iż Kubuś miał
przedłużającą się żółtaczkę. Bardzo proszę o interpretację.
Pozdrawiam.


Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80931296,80931296,Mocny_rybi_zapach_skory_8_mies_dziecka_.html


Temat: dziwny wynik moczu
dziwny wynik moczu
Witam mam problem w poniedziałek zaplanowana cystografia, a wczoraj odebrałam
bardzo wątpliwe wyniki Posiew jałowy, natomiast ogólny:
Uro norm
glu neg
bil neg,
ket neg
sg 1o25
bld smal 1+
ph 5
pro neg
nit positive
leu neg
osad
erytrocyty św 2-3 wpw
bardzo liczne bakterie
i co mam robić jechać na badanie czy odkładać jest sobota więc nie mogę
powtórzyć badań. Prosze o rade
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,99882811,99882811,dziwny_wynik_moczu.html


Temat: infekcja za infekcją :((
infekcja za infekcją :((
Witam. Od 3 lat walczymy z nawracającymi ZUM ami u 6 letniej córeczki.
Cystografia prawidłowa, badanie urodynamiczne też, stwierdzone zaleganie
moczu. Do tej pory bakterie były tylko w posiewie, ogólne badanie moczu
idealne, odkąd dziecko poszło do przedszkola mamy infekcje za infekcją, pomimo
brania furaginu i zakwaszaniu moczu sokiem żurawinowym. Ostatni Zum 18X,
dzisiejsze wyniki ogólne H 5, leu neg, bld neg, pro neg
w osadzie Leu 15-20, bardzo liczne bakterie
Dodam, że nefrolog odmawia wykonania scyntygrafi gdyż ciężar właściwy moczu
jest idealny, twierdzi że problem nie leży w nerkach. Nie wiem co mam dalej
robić, mamy ustaloną wizytę w CZD ale dopiero w marcu. To już 5 infekcja w tym
roku, a od września 3. Prosze o rade.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,88682118,88682118,infekcja_za_infekcja_.html


Temat: zabrakło lekarza!!!
zabrakło lekarza!!!
Proszę o pomoc Akowniku bo widmo antybiotyku i zwykłego lekarza mnie
przeraża. Do tej
pory udawało nam się unikać takich sytuacji (od ponad roku). Teraz mój lekarz
wyjechał wraca chyba jutro ale mi się pali grunt. Młodsza córka przechodzi
zapalenie układu moczowego. Właśnie odebrałam wyniki
KET 15 mg/dl
PRO 100 mg/dl
BLD 10 ery/na coś tam
NIT pos
LEU 500
baketrie dużo
co robić?! Podaję Cantharis D12, Belladonne C30 (bo gorączkuje).
Pani laborantka powiedziała że wygląda na bakterię E.Coli zapach na to
wskazuje. Proszę o pomoc jak zwykle w sytuacjach awaryjnych :O) Joanna S.

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,32472,37434634,37434634,zabraklo_lekarza_.html


Temat: wyniki badań-proszę o pomoc
wyniki badań-proszę o pomoc
Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badań moczu
LEU neg
NIT neg
URO 0,2 mg/dl
PRO +-10mg/dl
PH 6,0
BLD neg
SG 1,025
KET neg
BIL 6,0 MG/DL
GLU neg

ALAT 14,72 u/l
ASAT 23,84 u/l

OB 4mm, morfologia wszystko w normie
Bardzo proszę o pomoc czy wszystko jest ok
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,67967984,67967984,wyniki_badan_prosze_o_pomoc.html


Temat: Moje wyniki -pomóżcie zinterpretować
Moje wyniki -pomóżcie zinterpretować
Zrobiłam badanie moczu ponieważ wydawalo mi się, że mogę mieć zapalenie
pęcherza (Biegam średnio 3 razy w nocy do łazienki, jestem w 17 tc). Wygląda
jednak na to , że nie jest tak źle, bo bakterii nie ma. Ale: odczyn zasadowy
(PH 7,5), moczany pojedyncze, leukocyty pojedyncze, fosforany liczne; dalej
color: yellow, GLU, BIL KET BLD PRO NIT LEU- negatiwe, SG 1,010, UBG 3,2
umol/L. Mam też prośbę dotyczącą morfologii. Większość parametrów ma właściwy
wynik, podam jednek te niewłaściwe. RBC 3,69 (norma 4,2-5,4); HCT 33,1 (norma
37- 47 %)MCH 32,3 (norma 27- 31 Pg); MO 0,2 (norma 0- 0,08) MPV 6,1 (norma 8-
11,5 fL); PDW 18,1 (norma 10- 15 %). Dodam, że do tej pory nie brałam nic
prócz duphastonu i kwasu foliowego, bo zwyczajnie nic przelknąć nie mogłam. I
dlatego zastanawiam się, co oznaczają te wyniki. Co powinnam jeść, żeby je
poprawić?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,22837314,22837314,Moje_wyniki_pomozcie_zinterpretowac.html


Temat: morfologia i mocz - kto zinterpretuje?
morfologia i mocz - kto zinterpretuje?
Witajcie!
Odebralam wyniki i niestety nie bardzo mogę się w tym wszystkim połapać.
Widzę jedynie, że niektóre wskaźniki mam lekko poniżej lub powyżej normy, ale
czy to jest normalne w ciąży? Jeśli któraś z Was zna się na tym co nieco, to
może pomoże mi rozwikłać zagadkę. Jestem w 16 tc. Dzięki wielkie!

Morfologia:

WBC 8,2 norma: 4,0-10,0
LY% 19,0 norma: 20,0-50,0 !!!
MO% 1,9 norma: 2,0-10,0 !!!
GR% 79,1 norma: 30,0-70,0 !!!
LYC 1,6 norma: 0,9-5,3
MOC 0,2 norma: 0,1-1,1
GRC 6,5 norma: 1,3-7,4

RBC 4,11 norma: 4,00-6,01
Hgb 11,4 norma: 11,0-18,1
Hct 36,4 norma: 35,0-60,1
MCV 88,6 norma: 80,0-100,0
MCH 27,7 norma: 27,0-31,1
MCHC 31,2 norma: 32,0-36,1 !!!
RDW 14,8 norma: 11,5-14,6

Plt 255. norma: 150.-401.
MPV 8,6 norma: 7,4-10,5
Pct .218 norma: .130-.380
PDW 16.8 norma: 12,0-18,0


Mocz:
color: Yllow
Clarity: Clear
GLU Negative
BIL Negative
KET 0,5 mmol/L
SG 1.020
pH 7,0
PRO Negative
UBG 3,2 umol/L
NIT Negative
BLD Negative
LEU Negative

Nabłonki płaskie - liczne
nabłonki okrągłe - nieliczne
krwinki białe 2-4 w polu widzenia


Pozdrawiam
K
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,14852316,14852316,morfologia_i_mocz_kto_zinterpretuje_.html


Temat: do lekarek- wyniki u 16- miesięcznego dziecka
do lekarek- wyniki u 16- miesięcznego dziecka
proszę o interpretację wyników badań mojej córki 16- miesiecznej.
morfologia:
WBC- 11.9(+) Neu% 36.1 (-), Eos% 2.9, Bas% 0.2, Lym % 58,9 (+), Neu # 4,3,
Eos# 0,34, Bas # 0,02, Lym # 7.0 (**), NIL # 0,23 (!), NIL % 1,9 (!), RBC
4,78, Hb 12,3, Hct 37,2, MCV 77,9 (-), MCH 25,7 (-), MCHC 33,0, RDW 15,6 (+),
Plt 491 (+), MPV 8,4, Pct 0,41, PDW 10,8. Diff- poz.
Analiza moczu:
barwa żółta, CLA przejrzysty, BLD neg, BIL neg, URO norm, Ketony neg,
proteiny neg, azotyny neg, glukoza neg, pH 6,5, ciężar właściwy 1,015,
leukocyty 10 WBC/ul- poza zakresem referencyjnym.
Kał na obecność pasożytów- jaj nie wykryto.



Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,74281677,74281677,do_lekarek_wyniki_u_16_miesiecznego_dziecka.html


Temat: MOCZ
MOCZ
pomózcie mi odczytac wyniki moczu
WBC-O
KET-0
NIT-
*URO+1 33umol/L
bil-0
*PRO+- 0,15g/L
GLU0
SG 1,025
PH 6,0
BLD- 0
*CR <=0,9mmol/L
CA 2,5mmol/L
*MA >=100mg/L
LEUK 0-1
ER ŚW 1-2

DZIEKI ZA POMOC





Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,82716905,82716905,MOCZ.html



All right reserved.
©